Andreas Triantafillidis On Απρίλιος - 5 - 2011

Από τον Στέλιο Πανταζή. περιοδικό ΜΒike.

Με πιάνει κατάθλιψη όταν βλέπω τις βεράντες να γεμίζουν ποδήλατα δυσανάλογα με τα ποδήλατα στους δρόμους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν τα αστικά ποδήλατα σε αχρησία και θα αναλυσω μερικούς από τους σημαντικότερους, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να χάσουμε κι άλλους αστικούς αναβάτες από κοντά μας.

ΛΑΘΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να εξηγώ οτι το τελειο ποδηλατο για την πόλη δεν ειναι το mountain του σούπερ μάρκετ! Το mountain του σουπερ μαρκετ δεν ειναι καλή λυση ούτε για την πόλη, ουτε για το βουνό, ούτε για το πάρκο, ούτε για το εξοχικό. Η πιθανότητα να το χαρεί η βεράντα είναι τεράστια. Το σωστό ποδήλατο πολης είναι να είναι ελαφρύ ευέλικτο. Ενα μεταχειρισμένο ποδηλατο πόλης ή ενα ελαφρύ trekking είναι η καλύτερη ιδέα. Ταλάστιχα πρέπει να είναι με όσο το δυνατόν λιγοτερα τακούνια γίνεται, ιδανικά σχεδόν λεία, με λεπτό πέλμα. Οι τροχοί 28άρηδες ή 26αρηδες ανάλογα με τις διαδρομές και να έχει ταχύτητες με μακριές σχέσεις για καθημερινή χρήση.

ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η ανηφόρα ειναι κάτι σχετικό και είναι δύσκολο να την αντιληφθείς τόσο με τα πόδια, όσο και με το αυτοκίνητο. Πολλοί αγόρασαν ενα ποδήλατο για μια διαδρομή που ντην θεωρούσαν επίπεδη και την πρώτη μέρα, <>! Αναζητήστε πιο εύκολη διαδρομή. Πολλές φορες ειναι πιο εύκολο από οτι μπορούμε να φανταστούμε.Φυσικα μερικες φορές ειναι αδύνατο. Κάντε λίγο υπομονή! Η διαδρομή που σημερα σας φαίνεται ανηφορική μπορεί σε μετά από μερικές εβδομάδες να σας φαίνεται <> (έως αδιάφορη).

ΛΑΘΟΣ ΡΟΥΧΑ
Τα ρούχα της δουλειας μπορει να μην είναι τα ιδανικά για την καθημερινή μετακίνηση με το ποδήλατο. Σε αυτή την περίπτωση μην διστάσετε να πάρετε μαζί σας σακίδιο. Δεν ειναι τοσο περίπλοκο όσο ακούγεται. Σε ένα σακίδιο πλάτης μπορείτε να βάλετε μέσα εσώρουχα, φανελάκια, παπουτσια και άλλα. Γνωρίζω κοπέλες που βάζουν μεσα στο σακίδιο γόβες στιλέτο και πανε στη δουλεια με αθλητικό στο ποδήλατο!

ΛΑΘΟΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Το μυαλό ειναι κακός συμβουλος σχετικά με το ποδήλατο, γι αυτό δεν πρεπει να το χρεισιμοποιουμε το πρωί. Θα πρέπει να το έχουμε σε κατάσταση ύπνου και να μας ξυπνάει το πρωινό αεράκι όταν ειμαστε ήδη πανω στο ποδήλατο. Ησυνταγή της αποτυχίας είναι όταν ακούω <>. Δυστυχώς σχεδον πάντα θα έχει ή πολυ ζέστη ή πολύ κρύο. Ή <> αφού πάλι δυστυχως σχεδόν ποτέ δεν θα έχεις χρόνο. Η σωστή σκέψη, ειναι η μη σκέψη. Δηλαδή ανεβαίνεις στο ποδήλατο, και μετά αρχίζεις τις σκέψεις.

Απελευθερώστε τα ποδήλατα από τη βεράντα!
Τώρα που ο καιρός ανοίγει, πολλοί θα σκεφτούν και φέτος να αγοράσουν ένα ποδηλατο για να πηγαινουν στη δουλειά. Μην παίρνετε αυτή την απόφαση ελαφρά γιατί η εικόνα του σκονισμένου ποδηλάτου θα σας καταρρακώνει το ηθικό για καιρό. Βάλτε τα πράγματα κάτω και σκεφτείτε ώριμα και ρεαλιστικά. Μηπως πρώτα να δανειστείτε ενα ποδηλατο να δειτε πως πάει? Γιατί δεν ρωτάτε καποιον που το κάνει ήδη, να σας πει τι αντιμετωπίζει? Δεν ειναι κακή ιδέα. Πλέον δεν είναι και δισεύρετοι οι αστικοί αναβάτες. Απλά θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι.

Leave a Reply

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Featured Video
Sponsors